Followers

OH PLASTIK

6:48 AM / Scored by fairul afif / goal (2)


penulisan ini ditujukan kepada insan bernama "PLASTIK".

kepentingan "PLASTIK" tidak dapat disangkal lagi pada abad ini. ia menjadi kegunaan harian tidak kira penduduk kota ataupun desa. tanpa "PLASTK" kehidupan akan menjadi susah sementara. ketika membeli-belah atau berkelah, "PLASTIK" adalah perkara penting dan tidak harus dilupakan.

tetapi,

awas, "PLASTIK" sebenarnya merupakan perosak. tanpa kita sedari "PLASTIK" telah mencemarkan alam semenjak "PLASTIK" itu wujud di muka bumi. ianya mendatangkan pencemaran sehingga mengganggu ekosistem yg telah lama wujud di muka bumi.

begitulah juga dengan insan yang bernama "PLASTIK". sangat diperlukan tetapi menyusahkan di saat akhir. pada mulanya kelihatan bahagia sehinggalah "PLASTIK" tersebut memberitahu kebenaran. kebenaran tersebut akan menghancurkan hidup kita seperti mana "PLASTIK" menghancurkan dunia.ianya akan mengakibatkan bencana yang amat dasyat.

menjadi pengguna "PLASTIK" yang setia perlulah lebih berhati-hati. amaran ini adalah untuk pengguna "PLASTIK" yang telah setia sejak begitu lama.

terima kasih dan selamat tinggal "PLASTIK"

kebosanan

12:22 AM / Scored by fairul afif / goal (0)

saya dilanda KEBOSANAN yang amat sngt
jom layan BERTH

take it away
listening
i caught fire
the taste of ink
all that i've got
blue and yellow
a box full of sharp objects
on my own
im a fake
hard to say
maybe memories

menunggu pagi

2:47 PM / Scored by fairul afif / goal (1)

Apa yang terjadi
dengan hatiku
Kumasih disini
menunggu pagi
Seakan letih
tak menggangguku
Kumasih terjaga
menunggu pagi

Entah
kapan
malam
berhenti,
teman,
aku masih
menunggu pagi........

aku nak...ko tak nak

2:25 AM / Scored by fairul afif / goal (2)

mengubah
macam mana nak mengubah seseorang?
perlukah kita mengubah seseorang untuk kepuasan sendiri?
untuk kesenangan sendiri?
sedangkan seseorang tak senang dengan perubahan

bekorban
perlu ke bekorban untuk seseorang?
patut ke mintak seseorang bekorban untuk diri kita sendiri?
berbaloikah?

berkongsi
apa yang kita berkongsi?
adakah perasaan boleh dikongsi?
wujudkah?

aku sakit hati....emm

saya semakin kuat....

1:05 AM / Scored by fairul afif / goal (3)

tv 42 inci,
mesin basuh 10kg,
peti sejuk yang lebih tinggi dari saya,

setiap pagi dan malam,
seorang diri,
seluruh otot,

pasang lampu,
astro,
kipas,

sebenarnya saya penat,
saya benci mendengar suara beliau,
saya benci melayan anda,

saya suka teman saya,
didi, ipin,uncle,santosh dan pekerja pasarayaku
anda legend "wait for it" dary

saya..........

PENAT

jom jawab-jawab

2:38 AM / Scored by fairul afif / goal (5)

Sila jawab soalan-soalan di bawah ini dalam BAHASA MELAYU sahaja.
.:: aku nak jawab BAHASA ROJAK ley

1. Bekas kekasih saya adalah :
.::seorang yg tidak berguna....

2. Saya sedang mendengar :
.:: pitbull - i know u want me (bm-saya tahu awak nak saye)

3. Mungkin saya patut :
.:: tido tpi saya nk kejut kwn2 saye g kerje sok

4. Saya suka :
.:: suke tngk bola...liverpool fc...i believe in rafa

5.Sahabat-sahabat baik saya :
.:: ramai...sumenyer sama

6.Saya tak faham :
.:: kenapa aku ley jwb soklan2 neh....

7.Saya kehilangan :
.:: tenaga setiap kali nk balik umah...tggi wey umah aku neh...

8.Ramai yang berkata :
.:: landuk sok tlng kejut aku ekkk...bgn awal kn(hehe..padahal xreti nk tdo)

9.Makna nama saya :
.:: lemah lembut dan bermaruah

10.Cinta itu adalah :
.:: perasaan ingin setia terhadap seseorang...agaknyer la..aku hentam jer

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
.:: taip2 keyboard...saya nk tdo tpi rambut saya penuh dengan kaler syurah neh..x basuh lgi

12.Saya akan cuba :
.:: berpuasa di bulan ramadhan...yeah...lalala~

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
.:: tidak terhingga membabitkan waktu atau masa...ye2 jer aku neh

14.Telefon bimbit saya :
.:: pinjam awek punyer

15.Bila saya terjaga dari tidur :
.:: saya isap rokok

16.Saya paling meluat apabila :
.:: bile aku meluat dgn orang 2

17.Pesta/Parti adalah :
.:: dancing like retard

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
.:: kucing kot...aiman kot...gg kot...shawn kot...lee kot...kemal kot...aboo kot...lalala~

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
.:: dari lahir until now...sonok2...smpi x ingt tuhan

20.Hari ini :
.:: aku bgn kol 6 lebey...(pagi)lalala~

21.Malam ini saya akan :
.:: x tau nk wat per...jngn risau kerane shawn sti ajak g mne2...hehehe

22.Esok pula saya akan :
.:: teman shawn g klia...kalo jadi 

23.Saya betul-betul inginkan :
.:: guitar gibson les paul custom

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
.:: ya allah rmbt x basuh lgi...(ngah kaler rmbt) 

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
.:: pusat membeli belah then arked...LOL

26.Makanan Barat atau Jepun :
.:: barat bukan kerane saya lupe daratan ttp sye x bese mkn mknn jepun

27.Bilik yang terang atau gelap :
.:: terang la..rumah saya bahaya(anda tidak paham..cubelah dtng ke cni)..LOL..

28.Makanan segera adalah :
.:: *situasi: dak umah ngah mkn

  landuk :wei nk sket ley(wt mke kesian)
 
  dak umah :amik ah.

  landuk :bole x neh

  dak umah :mkn jer la

  *itulah makanan segera

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
.:: ko send link kt aku

30.Siapa yang anda mahu Tag?
.:: sape yg bace kire kne tag...tuhan nmpk...cam dak2 lak rse...

M.O.S tpi REPUBLIC n SANTAI SLUMBER BLOGGERS

3:58 PM / Scored by fairul afif / goal (1)


ari ape ntah,rabu kot..aku jumpa aboo n kei..kei ckp jom g MTV world stage..aku pown jom je la..then aboo lak ckp..jumaat ade juice party kat m.o.s..jom g..aku pown ckp jom la....tggu nyer tggu sampai la ari jumaat....ngahari jumaat tu abu msg ajak g..aku on je la..aku ajk gg..


then kol bpe ntah aiman call suh amik kt angkasapuri..dlm kol 5 lebey kot..aku pown grak ah ngan lee n shawn..nk balik 2 bole lak jam...argg tension...juice party start kol 9...then aboo call suh amik kt umah..nsb baik smpi umah dlm kol 8..smpi2 trus aku siap2..pnjm itu pnjm ini...keke..dlm kol 9 aku grak g umah aboo..


kol 9.30 smpi umah aboo..aku pown call aboo...ade la dlm 20-30 kali..x angkat2..aku da tension..then call yg ke brape bru dier angkat..


landuk :wei mne ko dowh..aku kt depan umah ko neh..
aboo : aku ngah keje neh..
landuk : la.....(trus letak)



pas2 aku g sunway lak amik aboo..invite letter x print lagi neh..cri plak cc..xde kt sunway..patah balik g umah aboo..aboo g blk mandi..aku lak g print..print 5 neh..da la mahal sbb colour nyer..ktorg smpi sunway smule dlm kol 11..rmi giler org tyme 2..jmp masha..suh dier tnyer bole msk x..masha pown g la tnyer..then dtng ngan berita yg agak mengecewakan.."x bole da,nk msk kne byr cover charge..da penuh"...

WTF..........


aboo da srabut...then adi n matiin lak dtng..aboo call soso..dier de kt republic..so ktorg pown g ah republic..masuk free gak..pasal pe ntah free..x sure..mule msk..crowd cam hampeh..free pown xde org msk..kaye sngt ker rakyat malaysia..adoiyai..cane neh..bole belari dlm 2..dlm kol 12.30 2 crowd baru betambah,lagu da best2 neh..layan giler..n sume menari cam retard..


n biase la org mude kn..kalo x mengaco mmg x sah..mlm 2 adi kne..dier nk rapat ngan sorg chick neh(mmbr soso), then aku n aboo kaco..mmg loser ah adi mlm 2..aku ngan aboo jdi bodyguard pmpn 2..adi dtng jer kteorg block..keke..enjoy giler ah..


ngah syok2 2, tbe2 de mamat neh melompat kat adi.. n jerit "wow bodoh, jngn biadap"..bodo ape kn mamat neh..tbe2 jer..dak2 neh dah potong giler dah tyme 2...spoil ah mamat 2..dier ingt ktorg kaco awek dier lak..nk simpan awek letak kt rumah la bro..xyah bwk g club..


tapi ktorg trs kn gak..g mampos same mamat 2..dier blah trus pas2..ntah g mane..mati lgi bgs..smpi lah nk kat kol 3..bru kuar..melepak mapley dlu(memapley)..makan2..minum2..mase 2 soso ngan masha da blk..tggl aku, aboo, gg, adi, matiin.lpak2 pas2 blah.anta aboo n trus blk..

I LOVE U GUYS...

dlm kol 5 pagi gak baru smpi umah..

smpi umah aku lak x ley tdo..kol 10 pagi da jnji ngan shawn nk g santai selamba bloggers..mata xley tdo lgi neh..last2 smpi sudah aku x tdo..dlm kete mase nk g bru tdo...smpi dlm kol 12 kot..ngantuk giler aku tyme 2..tpi sebab "SHAWN" aku layan jer(dier ugut nk sule aku kalo x teman dier)..yeahh ..

ok cite neh bersambung kat blog KHAL..same jer kan citernyer..hehe..
tpi aku sonok...x sabar nak jmp lgi korang..kewl..

anda tidak diperlukan

4:43 AM / Scored by fairul afif / goal (2)



diulangi anda tidak diperlukan....

perlu ke anda menyibuk?
anda sedar anda sedang menyibuk?
siapa anda untuk menyibuk?
anda selalu menjadi penyibuk?
anda rasa anda bagus bila menyibuk?
kenapa anda perlu menjadi penyibuk?

diulangi anda tidak diperlukan....

anda fikir anda bagus?
anda mahu orang lain nampak anda seorang yang bagus?
untuk apa anda ingin menjadi bagus?

sekali lagi anda tidak diperlukan...

apa matlamat ko sebenarnya ahhh?
suke sangat menyebuk hal orang.

untuk apa??

4:36 AM / Scored by fairul afif / goal (1)

aku tak ada idea
bukan korang yang tak ada idea

aku tak ada apa nak tulis
bukan korang tak ada apa nak tulis

aku tak ada apa nak buat
bukan korang tak ada apa nak buat

aku tak ada kawan
bukan korang tak ada kawan

aku keseorangan
bukan korang keseorangan

aku tido lambat
bukan korang tido lambat

aku tak ada duit
bukan korang tak ada duit

aku tak ada rokok
bukan korang tak ada rokok

errrr...
rokok.....
bak sebatang....

dah lame tak menaip

10:45 PM / Scored by fairul afif / goal (0)


...huhu...dah lame aku tak menaip kat cni...
...skang tak de idea lgi nak tulis pe2...
...tapi sebab ngah bosan...
...taip je la pe2 pown...

...xde idea dah...
...chow...

baju liverpool baru...hahaha

3:30 AM / Scored by fairul afif / goal (0)


go liverpool!!!
go liverpool!!!
go liverpool!!!
go liverpool!!!

happy birthday

7:11 PM / Scored by fairul afif / goal (4)


15 april 2009
hari ni hari jadi euriqqa
dah 20 umur dier
tapi aku tak dapat sambut dengan dier


~happy birthday sayang~
~love u~

Radiohead - Paranoid Android (on Jools Holland, 1997)

7:04 AM / Scored by fairul afif / goal (0)





Please could you stop the noise, I'm trying to get some rest
From all the unborn chicken voices in my head
What's this? (I may be paranoid, but not an android)
What's this? (I may be paranoid, but not an android)

When I am king, you will be first against the wall
with your opinion which is of no consequence at all
What's this? (I may be paranoid, but no android)
What's this? (I may be paranoid, but no android)

Ambition makes you look pretty ugly
Kicking, squealing, gucci little piggy
You don't remember
You don't remember
Why don't you remember my name?
Off with his head, man
Off with his head, man
Why don't you remember my name? I guess he does...

Rain down, rain down
Come on rain down on me
From a great height
From a great height... height...
Rain down, rain down
Come on rain down on me
From a great height
From a great height... height...
Rain down, rain down
Come on rain down on me

That's it sir
You're leaving
The crackle of pigskin
The dust and the screaming
The yuppies networking
The panic, the vomit
The panic, the vomit
God loves his children, God loves his children, yeah!

Formula 1: menarik tapi potong

4:10 PM / Scored by fairul afif / goal (0)



5 april 2009, aku pegi sepang tengok F1. Aku pegi neh pun sebab ayah aku blanje. Aku,ayah aku and mak aku. Kesian kat abang aku tak dapat pegi sebab terlambat bagi nama. Hahaha padan muka.

Aku grak g sepang dalam kol 11 dari hotel ayah aku. Sampai sana dalam pukul 12.30 cam tu la
dengan serabut cari parking(nasib dtng awal). 1st time kan nak tengok F1. Sian aku,umur 22 tahun baru dapat pegi tengok

Sampai je trus aku g mall area dekat-dekat ngan parking kete ayah aku. konon-konon nak membeli-belah la, tapi aku beli gak, beli ear plug. Takut aku pekak lak nanti kalo tak pakai.

Aku masuk litar dalam pukul 2, masuk-masuk je gp2 ngah wat pit lane open. Pastu gp2 lumba. boring, ayah aku siap bole tertido lagi, tapi aku still tengok. Menarik tapi tak cukup laju, bising je lebih. Diorang lumba dalam hujan, tapi hujan tak lebat sangat, dalam 22 lap gak diorang pusing. pastu habis aku tak tau sapa menang.

dalam kol 3.30 lak, ade lumba lagi, tapi bmw series lak. Adoi, kereta macam F1 tapi buruk giler. Ade dalam 13 kereta, main 10 lap je kalo tak silap aku. Bunyi bising seperti biasa dan tak laju lansung. setakat kena langgar tu mati gak la.

Adus lambat lagi F1 nak start. Dalam pukul 4.30 baru pelumba sampai and naik bas keliling litar, konon-konon mesra layan peminat. Pukul 5 baru start lumba. Yang ni baru menarik sikit, laju gile sampai aku tak tau nak tengok kereta mana, tapi aku mesti tengok suma kereta. Dalam pukul 6 lebih sikit aku rasa, hujan lak turun, tapi race still jalan. Time hujan ni la yang best, besepah-sepah kereta terbabas, memang seronok sorak, hehehe. Sauber Petronas punya kereta siap terbakar lagi. Tapi hujan makin lebat. Lepas banyak sangat terbabas, race berhenti dalam 32 or 33 lap, aku tak sure mana 1. Aku pun tunggu la, ingat sambung race, rupenye tak sambung sebab hari dah gelap dan hujan lebat. Alasan taknak sambung sebab taknak membahayakan pemandu(kerja korang tu memang dah bahaya kot). Pastu aku pun terus balik, tak tengok pun juara naik podium.

POTONG

terima kasih Pak Lah

3:38 AM / Scored by fairul afif / goal (5)


akhirnya Pak Lah letak jawatan.
tak pe lah letak jawatan
dah ramai macam tak suke jer
lagi lama dier kekal lagi orang tak suka

tapi
sekurang-kurangnya Pak Lah tak macam DSAI
cakap je lebih
tapi takde ape-ape pun yang aku nampak dari DSAI
sembang je lebat
tapi macam mane la bole rakyat malaysia terpedaya
tak abis-abis ngan isu lapuk dier tu.

aku tak tau Pak Lah akan jadi bapa ape?
mungkin bapa modal insan
walaupun kempen modal insan tu macam takde kesan ke atas aku
mungkin aku yang tak nampak kesannye

walaupun aku ada je bende Pak Lah buat yang aku tak setuju
contohnya macam naik harga minyak, cancel kan jambatan selat tebrau
tapi aku neh sape kan
macam la tau macam-macam sangat
Pak Lah lebih tau dengan ape yang dier buat

kalo nak ikut kan
ade je yang bagus dalam pemerintahan Pak Lah
kite atau lebih tepat aku yang tak berapa nampak

walau macam mane pown Pak Lah
tetap perdana menteri malaysia yang ke 5
ada sumbangan untuk negara
tahan macam-macam dugaan yang datang

TERIMA KASIH PAK LAH
AKHIRNYA SAYA BANGGA TERHADAP ANDA

bile lagi nak susah?

4:02 AM / Scored by fairul afif / goal (4)

Ada orang berkata:Senyum orang susah itu lebih manis, kerana mereka lebih merasai kepahitan hidup.
I say: Nak senyum manis camna kalau asyik xda duit ;p



adus tak de idea nak tulis ape kat blog neh
tak tau ape yang nk dikongsikan
dah la bosan and "sen"less
rokok pun isap rokok saat
sedey,sedey
susah betul hidup neh

tapi tak pe lah
bile lagi nak susah

cakap pasal susah.
apsal ade orang senang dari aku padahal sepatutnya aku lagi senang dari dier.
huh
dengki pun ade
nak kate aku boros tak jugak
tapi duit memanjang takde jer aku neh
last-last aku gak yang lagi susah dari mamat tu

tapi tak pe lah
bile lagi nak susah

aku ade terpikir
rokok yang banyak buat aku habis duit
tapi aku tak berhenti gak hisap rokok
rokok,rokok
cam dah jadi wajib untuk aku beli dah hisap rokok
walaupun aku tau sebab rokok duit aku selalu habis
dan membuatkan aku susah

tapi tak pe lah
bile lagi nak susah

hari tu aku dapat duit loan
banyak gak la
sempat la hidup mewah kejap
dapat jumpa orang tersayang,belanja orang tersayang
dapat tolong kawan-kawan
dapat makan banyak-banyak
tapi tak sampai sebulan aku hidup susah semula

tapi tak pe lah
bile lagi nak susah.

Adakah anda betul-betul menCINTAi dia..?

6:30 PM / Scored by fairul afif / goal (7)


Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu
berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?
Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan
mata darinya?
Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu
ia ada di sana?
Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang
diinginkan semua orang?
Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN.

Adakah kamu tetap mengatakan kamu
menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai
hatinya?
Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan
matanya membuat hatimu melompat?
Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana
kamu mengambil berat tentangnya?
Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap
hari hanya dia yang kamu fikirkan?
Itu bukan Cinta, itu DUSTA.

Adakah kamu rela memberikan semua perkara
yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?
Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.

Tetapi....

Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran
antara kesakitan dan kegembiraan yang
membutakan dan tak terfahami … menarikmu
mendekati dan tetap bersamanya?
ITULAH CINTA.

Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu
bahagian dirinya dan siapa dirinya?
Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia
dengannya tanpa penyesalan?
Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu menangis kerana kesakitannya
walaupun saat itu dia kuat?
ITULAH CINTA.

Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia
bersedih?
ITULAH CINTA.

Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?
ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh
jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?
Yang demikian itulah namanya CINTA.

Taken

1:58 AM / Scored by fairul afif / goal (2)


25th march 2009.
aku tengok wayang lagi.
murah la kate kan.
aku isa and atiq.
cite Taken.
best giler dowh.
bek korang gi tengok
cite pasal sorang mamat yang menyelamatkan anak die dari diculik oleh sindiket pelacuran.
cara hero gaduh memang cun(name pown hero kan).
aku bagi 4 setengah bintang kat cite neh.
tapi yang aku kecewa sket,rupenyer dalam laptop aku ade dah cite neh.
adoi membazir gak walopon tiket murah.

liverpool vs aston villa

11:30 PM / Scored by fairul afif / goal (0)



menang lagi.
hahaha.
seronok giler aku semalam.
menang besar 5-0.
hatrick gerrard,kuyt and reira.
liverpool nampaknya semakin mengganas.
3 game last score 13-1.
againts real madrid, manchester united and aston villa
hahaha.
harap2 bole menang liga musim neh.
1 point behind manchester united.
aku rase neh la skuad terbaik yang benitez penah ade.

City Of Ember

6:40 AM / Scored by fairul afif / goal (3)



18 march 2009
aku pegi tngk wayang ngan isa,atiq and sorang lagi budak mental.
bagi aku citer neh agak best walaupown agak karut.
banyak bende yang aku tak faham sebab cite neh tak tunjuk apa yang aku nak tahu.
so bile abis cite aku pown cam tertanya-tanya.
tapi watak pmpn dlm cite neh(name pmpn neh aku tak ingt),muka dier mcm fernando torres(kalo korang perasan la).
korang boleh tngk sendri dlm gmbr tu sebijik ke tak..hehe..
k lah tak tau nak tulis ape dah.
korang g la tngk cite neh.
best gak la.
3 star kot.

The Art Of Subconscious Illusion

5:26 AM / Scored by fairul afif / goal (3)


huh...
akhirnya berjaya gak aku tukar template blog neh...
walaupon tak lawa sangat,tpi boleh la....
tapi tak tau ade orang nak tngk ke tak kan...
cam still tak tau nk tulis ape kt blog...

No Surprises

1:51 AM / Scored by fairul afif / goal (0)


1st post aku
tak tau nk tulis ape
baru belajar nak buat blog
so ni je lah....