Followers

nape suka merajuk

10:02 PM / Scored by fairul afif / goal (17)


hehe...entry kali ni bukan nak menyerang golongan hawa...tapi kekadang aku pening gak...nape la pmpn ske ngat majuk...ni base on pengalaman ngan ex2 aku ah...skng ni aku dah single...ke memang pmpn majuk ngan aku jer ekk...aku pown tak reti gak kadang2 nak melayan...

pastu kalo bab-bab pujuk-memujuk ni...memang aku tak reti ah...aku main pujuk jer...kekadang tu makin truk adelah...tambah pening kepala aku je...smpi 1 tahap memang aku tak pujuk dah..lantak die la...pas2 pandai lak elok...kekeke...

penah gak jadi,kwn pmpn majuk ngan aku...aku tak layan jap jer dah majuk...smpi 1 tahap aku x dpt lyn sbb ngah duk lepak ngan mmbr laki aku pown dier nak majuk...adoi pening2...nak melepak pown tak boleh...

aku ni dah la minat tengok bola...main bola...kekadang nak tngk bola pown susah...majuk je keje nyer...nak wat pe pown susah...sikit2 majuk...ni lak nak dekat ngan world cup...

aku rase ah kan...budaya merajuk ni tak bagus...menyusahkan jer...bukan dapat pe pown...tpi mmg best ah kne pujuk..sebab aku pown penah gak try merajuk...rase best jer kne pujuk...keke...korang tak caye korang try la majuk...best jer kene pujuk...so buang la tabiat merajuk ni...skali-skala mungkin bole...tpi jgn smpi majuk sbb boyfren nak g toilet jap...

gandingan impian aku

1:26 AM / Scored by fairul afif / goal (1)



aku tau skang liverpool ngah teruk...tpi tak mengapa, aku tetap fan liverpool sejati dari dulu hingga la sekarang...bak pepatah aku, liverpool no 1,awek jatuh no 2...hehehe...betapa berpengaruhnya liverpool dalam hidup aku...

ok dah cukup merepek...aku just nak tunjuk susunan pemain liverpool yg ade skang dalam posisi kegemaran aku...kalo sume player tak injured la kan...ok,position aku minat 4-4-2 la...aku ske gne 2 striker...

so aku mula dgn:

goalkeeper
reina - buat masa skang takde lgi yg mampu galas tugas keeper ni.kalo yang ni injured.hancur

central defender
agger
carragher
skrtel
kyrgiakos

*sume bagus..pengalaman yg membezakan sape dpt 1st team

right back
glen johnson - bagi aku yg ni pown xde penganti..walopon kdng2 carragher yg ganti...tetap x best
darby - bagi aku patut bagi pluang kat dier ni

left back
insua - aku memang ske die ni...mmg 1st team aku ah
aurelio - yang ni aku ske gak tpi slalu injured

central midfield
gerrard - ni hero aku..kalo bole dier injured pown aku nk letak main
aquilani - baru lagi tpi aku ske dier sbb stail main adalah serangan
mascherano - sngt2 power bile bab2 defend...
lucas - ok la cme dier pown more to defendsive gak

left winger
reira -semestinya reira...yeah
aurelio - bole gak main sni tpi aku ske reira lgi
benayoun - yang ni pown aku ske,tpi aku akan letak dier kanan

right winger
maxi rodriguez- aku tau dier bole
benayoun - dah terbukti dier bole
kuyt - boleh main tpi aku tak ske ngat dier duk posisi ni

striker
torres - pilihan utama aku la...
kuyt - aku minat dier main posisi ni...lgi2 kalo torres injured
el zhar - yang ni pown dak mude yg aku ske...tpi jarang dah main

**name yang aku TAK SEBUT memang aku NYAMPAH la kalo manager kasi main...main cam SAMPAH...aku rase fans liverpool lain sti dtuju ngan aku...

bahagia + bawak bersabar = nyam2~

4:17 AM / Scored by fairul afif / goal (5)


sekarang aku dalam mood berbahagia
petang tadi baru jumpa
makan cendol sama2 kat balok
nyam2~
walopown tak dapat jumpa lama
tapi cukup untuk membuat aku bahagia
nyam2~

6hb februari aku ada reunion
dekat PD
walaupon dgr cite ade buaya
tapi peduli ape aku
sebab aku pergi dgn dier
nyam2~
thanks sebab sudi teman aku
nak jumpa adik aku skali
*adik : tu pown kalo sempat k
ok bawak bersabar mohd fairul afif
nyam2~

lepas PD tak tau nk ajak g mane lagi
aku tau ko minat gig
nnt kite g skali k
lame gak aku tak pegi gig nih
ok bawak bersabar mohd fairul afif
nyam2~

wish me luck

11:27 PM / Scored by fairul afif / goal (14)

sok aku ade temuduga

dekat ladang IOI muadzam shah

doakan aku berjaya

~amin~

Tiada buaya di Port Dickson

5:43 PM / Scored by fairul afif / goal (8)

metro

SEREMBAN: Kerajaan negeri menyelar segelintir pihak tidak bertanggungjawab yang suka menyebarkan berita tidak benar kononnya ada buaya di pantai peranginan Port Dickson dekat sini, sedangkan tiada bukti menunjukkan reptilia itu berada di perairan berkenaan.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan, berkata pihaknya menafikan berita itu kerana sehingga kini belum ada individu yang nampak atau terkena gigitan buaya atau ikan besar seperti jerung atau yu di kawasan pantai peranginan itu.


Beliau berkata, berita yang disebarkan itu adalah palsu yang untuk kepentingan kumpulan tertentu bagi menghalang orang ramai berkunjung ke Port Dickson yang kini menjadi antara destinasi pelancongan terkemuka di negara ini.


“Pakar Jabatan Perhilitan sudah mengesahkan tiada buaya atau ikan besar seperti jerung atau yu di kawasan perairan Port Dickson dan setakat ini belum ada laporan mengenai ada individu yang menjadi mangsa gigitan ikan besar atau buaya.


“Saya berharap orang ramai tidak bimbang dan mudah percaya mengenai berita palsu itu. Bagaimanapun, kerajaan negeri tidak berdiam diri sebaliknya siasatan masih terus dijalankan bagi mengenal pasti kesahihannya,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di sini, semalam.

Beliau mengulas mengenai penyebaran berita termasuk melalui Internet bahawa terdapat buaya di pantai Port Dickson susulan kejadian seorang pelancong dari Alor Gajah, Melaka cedera di kaki dengan mendakwa digigit buaya atau ikan besar di perairan berkenaan, baru-baru ini.

taubat maksiat

12:48 AM / Scored by fairul afif / goal (4)

aku suke lagu ni

wali band
taubat maksiat

Dengarlah hai sobat
Saat kau maksiat
Dan kau bayangkan ajal mendekat
Apa kan kau buat
Kau takkan selamat
Pasti dirimu habis dan tamat

Bukan ku sok taat
Sebelum terlambat
Ayo sama-sama kita taubat
Dunia sesaat
Awas kau tersesat
Ingatlah masih ada akhirat

Astafighrullahal’adzim


Ingat mati, ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat ingat hidup cuman satu kali

Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat ingat sobat ingatlah akhirat

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Pandanglah ke sana
Lihat yang di sana
Mereka yang terbaring di tanah
Bukankah mereka
Pernah hidup juga
Kita pun kan menyusul mereka

Astafighrullahal’adzim

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Cepat ucap astafighrullahal’adzim
Cepat ucap astafighrullahal’adzim

~~~~

besar punya

6:09 PM / Scored by fairul afif / goal (3)

hehe...xde kaitan tajuk tu dgn iklan megi pown
semalam aku memancing udang galah dekat sungan bukit kuin
pegi 2 org jer dgn mmbr tmpt aku keje
sebenarnye ni 1st time aku g mancing udang galah

ok mlm sblm kejadian,aku ngan mmbr aku servis joran
11 btng sume skali
hehehe..tamak kan

pagi kejadian,kol 6 ktorang da bgn
kol 7 dah nk gerak
lpas siap2 dgn bekal n alat2 pncng,ktorng gerak naik motor
dalam 30 mnt gak la nk smpi ke sungai 2
smpi2 jer sane,ktorng dgr ade org tuba udang 2 hari lpas
adoi,kecewa gak dgr(ape pnya manusia la camni..jenis nk makan sekali.
tpi wat keputusan nak trun gak

so ktorang pown turun la
sebab dah smpi kn
dan mmg betul udang sikit sangat
nak dekat 10 kali tkar tempat
sume ikan jer ktorang bawak naik

ktorang blk dlm kol 6.30 petang
so hasil yg ktorang dapat hanyalah 4 ekor udang
ikan lak yg bwk balik 20 ekor
aku naik ikan baung "besar punya"
rekod terbesar ari tu
ikang yg ktorang lpas blk sbb xnk dekat 30 ekor...sigh
so tu jela rezeki utk ari kejadian
alhamdulilah....


hiasan

1:30 PM / Scored by fairul afif / goal (13)

hari aku buat hiasan kat tnb kuantan
sebenarnyer aku pown tak ade seni gak
aku tlng2 (sbnrnye tlng tngk jer...hehe)


sebelum


semasa


selepas


aku pown tak tau cantik ke tak
macam tak
hehe~

AKU TERPAKSA LUAHKAN

11:33 PM / Scored by fairul afif / goal (20)

skang aku duk 2 org 1 bilik

siyes aku bosan dgr rumate duk gaduh ngan awek dier ari2
tak pernah tak gaduh
kekadang aku rase nk je hempas fon dier

sigh~

hubungan dah ujung2

sigh~

IDEA AKU DAH BANYAK

2:01 AM / Scored by fairul afif / goal (3)

ngah byk idea,tpi aku xde mase~

sok ok~

kpd adik aku,bwk kete elok2~

semoga selamat sampai~

cerita hari ini dan adik aku sorang ni

12:11 AM / Scored by fairul afif / goal (12)

ptng td aku bertolak dari temerloh ko 4.30
cam bese naik bas transnasional
saje blk awal sikit konon nak tngk AJL
(kuciwa dgn keputusan AJL)

smpi dlm kol 6.30 kat kuantan
lenguh2 1 bdn
aku mmg x suka naik bas ni
rimas rase duk dlm bas 2
sampai bilik aku dalam kol 7
lpak2 mandi smbil tggu AJL ni...hehe
(kuciwa dgn keputusan AJL)


ok...aku nk knal kan adik aku sorang ni
korang jngn kaco dier lak
nasihat dari seorang abang yg penyayang
keke
comel orgnye
nk ngorat mntk izin aku dulu
kalo tak jangn arap
keke


discussing the day's footballing gossip

7:45 PM / Scored by fairul afif / goal (7)


hanya gosip liverpool je k....yg lain x berminat nk cari2..tggu bace paper sok jer


Maxi Rodriguez

Rafa has confirmed the Reds are interested in Atletico Madrid's highly-talented Argentina international, who can operate on either flank or just behind the forwards.

Ruud van Nistelrooy

Veteran ex-Manchester United striker who has scored goals for fun wherever he's played, but currently out of favour at Real Madrid.

Arda Turan

22-year-old winger who is rated as one of the hottest prospects in Turkish football. The Galatasaray ace is said to be keen on a move to Anfield.

Scott Parker

Combative midfielder with bags of experience in the Barclays Premier League. Parker has excelled since moving to West Ham in 2007.

Vasilis Torosidis

The 24-year-old Olympiacos right-back has been linked with a move to Anfield to bolster the Reds' defensive ranks in the absence of the injured Glen Johnson. Torosidis, a regular for Greece, can also operate at left-back.

Jan Oblak

16-year-old custodian who is said to be one of the brightest goalkeeping prospects in Europe. The Olimpija Ljubljana stopper is reported to have been a guest at Liverpool's recent Anfield clash with Arsenal and has already represented Slovenia U21s.

Milan Jovanovic

The Serbian striker reportedly claims Liverpool are interested in securing his services, and the 28-year-old is out of contract at Standard Liege this summer.

Victor Moses

The talented Crystal Palace striker is one of the hottest properties in the Championship. 19-year-old Moses has scored five goals so far this term.

Marouane Chamakh

Highly-coveted Moroccan frontman who has long been linked with a move to the Barclays Premier League. The 25-year-old is out of contract with Bordeaux in the summer.

Ryan Shawcross

Stoke's powerful centre-back is said to be interesting several of the Barclays Premier League's elite clubs, including Liverpool.

Ezequiel Lavezzi

Napoli's Argentinean frontman has once again been linked with Liverpool, though the striker's agent doesn't believe his client will move during the January transfer window.

Nicolas Lodeiro

Skilful 20-year-old Uruguayan attacking midfielder who has caught the eye with a series of dazzling performances for his club Nacional this season. Lodeiro is also a regular for his nation's U20 side.

Rafael van der Vaart

The talented Dutch playmaker has been linked with a move to the Barclays Premier League having found first-team opportunities hard to come by at Real Madrid so far this season.

Luis Suarez

Energetic Ajax striker who has been prolific in front of goal in Holland. Despite being just 22, the Uruguayan is the captain of the Dutch club, such has been his impact in Amsterdam.

agak2 sape mng ajl 24

2:18 PM / Scored by fairul afif / goal (8)




korang agak2 lagu ape menang malam esok?

1. Aku Scandal (
Hujan)

2. Tak Mungkin Kerna Sayang (Alyah)
3. Aurora (Estranged)
4. Bengang (Akim)

5. Aku Rindu Sayang Kamu (Black)

6. Dan Sebenarnya (Yuna)
7. Rindu Terhenti (Tomok)

8. Pakai Buang (Stacy)

9. Kau Aku (Aizat)

10. Pergi (Aizat)

11. Situasi (Bunkface)

12. Bencinta (Faizal Tahir)

13. Cinta Adam & Hawa (Misha Omar)

14. Masih Jelas (Hafiz)

pengalaman

9:11 PM / Scored by fairul afif / goal (5)

arini aku wat kerja kat teluk cempedak.
penat giler.
pasang2 pagar.
dalam kepale otak aku ingt senang la.
konon2 mampu la buat.
"ala pasang pagar jer"

then.
aku try la.
mak aih,susah giler.
sume bende nak kne ade teknik.
mmg aku tak terbuat ah kalo sorang2.
nasib baik staff tu pandai.

skang aku nak cari pengalaman.
biar gempak sket.
wat ape2 pown bole.
orang tipu aku pown aku tau.


FROM ZERO TO HERO

macam ni pown ade ke?

11:06 PM / Scored by fairul afif / goal (8)

tadi aku g jalan2 kat kuantan parade.
pastu aku singgah jap kat 1 kedai ni.
lpak2 ngan orang kedai tu.borak2.
lame2 aku borak tibe2 aku dengar ade pmpn menjerit.

dengan segera la aku memaling muke ke belakang aku.
aku nmpk pmpn tua tudung labuh blakang aku ngan anak die.
anak die dlm umur 4 5 tahun gak la. pmpn.
tibe2 dier tendang anak dier.2 kali lak tu.
terlentang anak dier.
smbl dier tendang tu dier menjerit,ngah2 orang ramai ni.
ade aku ajar ko amik barang orang.
aku pown diam je la smbl tngk drama tu.
pastu dier tarik anak dier keluar kuantan parade.
menangis2 anak dier.
sian gak.

pas2 de orang kedai sblh datang.
aku tanyer ah.
nape tdi tu.
dier ckp,makcik tu suh anak dier rembat handset.
pastu kantoi sbb ade orang mmg da follow dah makcik tu.
pastu dier cover wat2 marah budak tu.

kesian aku tngk budak 2.
adoyai.
dalam hati.

MACAM NI POWN ADE KE?

nothing important

3:27 AM / Scored by fairul afif / goal (1)

malam ni aku sunyi sngt
tak tau nape
tp....
maybe sebab aku terbace sesuatu
hmm....
aku tak tau nak buat cam mne
aku dah biase rase sorg2
tpi malam ni lain sngt
aku tak tau nape
hmm....